Megjelenések

Initial D Second Stage

Cím: Initial D Second Stage
Angol cím: Initial D Second Stage
Japán cím: 頭文字〈イニシャル〉D SECOND STAGE
Egyéb cím(ek): -
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 13
Szezon: 1999 - Ősz
Típus: TV
Besorolás: PG-13 - Teens 13 or older
Forrás: Manga
Értékelés: 10/8.18
Studió: [Pastel]
Producer: [OB Planning], [Fuji TV]
Kiadó: [Funimation], [Tokyopop]
Téma: [Racing]
Műfaj: [Action], [Drama]
Egyéb Műfaj: [Seinen]
Explicit Műfaj: -
Fordította: [FaXMactor], [Lajoosh], [Repcsi], [Weasel]

Leírás:

A Second Stage lényegében ott folytatódik, ahol a First Stage befejeződött. Éppen ezért, ha nem láttad az első évadot végig, akkor ne olvasd tovább, máskülönben spoilerezve lesz a történet... Miután Takumi legyőzte Takahashi Ryosuke-t, a Redsuns nagyágyúját, ugyanúgy szállítja ki reggelenként a tofut a nyolc-hatossal, mint máskor. Azonban Gunma térségében feltűnik egy Mitsubishi Lancer EVO-kból álló csapat, az Emperor Team, akik le akarnak győzni minden csapatot a környéken. Vezetőjük Sudo Kyoichi egy Lan Evo III-al, akinek van némi elintéznivalója Takahashi Ryosuke-vel. Sorra verik is az embereket, a legyőzött csapatok logóját pedig kettévágva felragasztják a hátsó szárnyra... Így haladnak sorra a csapatokon, míg végül megérkeznek Akinára, és tudomást szereznek a nyolc-hatosról...

Ez a sorozat az elsőhöz képest fele olyan hosszú, azonban itt nagyobb hangsúlyt kapott Takumi és Mogi kapcsolata, aminek következményei is lettek (hogy mi történt, arra most nem térnék ki). A régi ismerősök is visszatérnek a sorozatban, úgymint Itsuki, Iketani, vagy a Takahashi testvérek. Emellett akadnak jócskán új arcok is, szóval unatkozni nem fog senki.

Zenéjét tekintve nem változott semmit az anime, ugyanúgy a kor menő pörgős dalai szólalnak meg benne. A hangeffektekre ebben a sorozatban sem lehet panasz, például Kyoichi Lan EVO-jának visszagyújtása (misfiring system) egyszerűen fenomenális.

Grafika: A First Stage-hez képest jelentősen javítottak a CG-n, egész szép lett, a rajzoláson is újítottak, a szereplők komoly ráncfelvarráson estek át. Ha az elejétől ilyen lett volna, akkor nem lenne baj vele, azonban volt olyan szereplő, akit egyből nem ismertem meg, csak a neve alapján. Szerintem a fejek túlságosan is kerekre sikerültek, holott a First Satge-ben pont hogy kicsit hosszúkásak voltak… Így nekem jobban tetszett az első sorozat rajzolása, mégha kicsit csúnyácskább volt.

Mindent összevetve, ez az évad méltó folytatása a First Stage-nek, jól eltalált történettel, több magánélettel, izgalmas versenyekkel. Akinek tetszett az első évad, annak ez is tetszeni fog.

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 4 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 25
Jellenlegi verzió: 6.1.6